Home / Eerbeek / De Triangel in beweging

De Triangel in beweging

EERBEEK – Massaal en enthousiast hebben de leerlingen van de christelijke basisschool de Triangel afgelopen donderdag meegedaan aan de sponsor stepsmarathon. Voor elke groep was een bepaalde tijd vastgesteld waar de kinderen een heuse stepsles kregen van de sportieve juf Rianne van groep 8.
Het was een aandoenlijk gezicht hoe vooral de kleutergroepen fanatiek de stepsles volgden. Met verbeten en uiterst geconcentreerde gezichten (wat is ook alweer links en rechts) hebben ze hun oefeningen gedaan. Maar ook de hogere groepen werden uitgedaagd om hun conditie op de proef te stellen. Hoe hoger de groep, hoe langer de stepsles duurde.
De stepsmarathon was het hoogtepunt van de activiteiten die de ouderraad en docenten hadden georganiseerd om het schoolplein te kunnen opknappen. “Het idee voor een sponsor stepsmarathon was ontstaan vanuit het idee om ons schoolplein wat uitdagender te maken om te kunnen bewegen” vertelt directeur Arjan van der Leest. “Dit past ook heel erg goed in het huidige tijdsbeeld waarbij aandacht wordt gevraagd om meer te bewegen. Daarom is het belangrijk dat er voor kinderen juiste voorzieningen aanwezig zijn die hun hiertoe kunnen uitdagen”. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid kijkt de school ook nadrukkelijk welke speelvoorzieningen een toegevoegde waarde hebben voor de omgeving, zodat ook buurtkinderen worden uitgedaagd om (meer) te bewegen.
Hoeveel de stepsmarathon totaal heeft opgebracht is nog niet bekend omdat het sponsorgeld nog niet allemaal binnen is. “Maar belangrijker dan de opbrengst vond ik toch wel de leuke en ontspannen sfeer die er heerste. Uit de vele enthousiaste reacties van zowel ouders, leerlingen als teamleden maak ik op dat dit echt in een behoefte voorzag”. Op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is, antwoordt Arjan “Jazeker! Samen met de ouderraad gaan we aan de slag om te kijken wat we volgend schoolseizoen kunnen organiseren als leuk, gezellig en verbindend evenement voor ouders, leerlingen en school.”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.