Home / Doesburg / Veiligheidsochtend wijkraad Ooi

Veiligheidsochtend wijkraad Ooi

DOESBURG – Zaterdagmorgen was er op het Burg. Keiserplein op de Ooi in Doesburg een en ander te zien en beleven. De wijkraad had een grote partytent opgezet, omdat er toch wel wat buien dreigden. Maar gezellig onder de tent met een heerlijk kopje koffie of thee en fris voor de kinderen was het goed toeven tijdens een buitje.

Niet alleen de wijkraad was er maar ook een wagen van de wegenwacht. Een politiemotor en bijbehorende politieman was er ook en wie wilde, kon even plaats nemen op deze fraaie motor. Xycleservice had ook een fraaie tent opgezet en hier kon men de fiets laten keuren en mochten er mankementen geconstateerd worden, kreeg men een bonnetje met daarop een korting voor reparatie op het bedrijf. Ze hadden ook wat ludieke fietsen mee, achteruit trappen om vooruit te gaan en een fiets met ongelijke wielen, net een hobbelpaard. De brandweer was met een brandweerwagen aanwezig en lieten alles zien en ook een knipschaar mocht “even” opgetild worden en dat viel tegen, want deze is erg zwaar.
Een erg leuk initiatief was wel dat de wijkraad twee slow mannetjes had aangeschaft. Dit mannetje onder de naam Victor Veilig is een geel mannetje met een oranje vlag die aangeeft dat er langzaam gereden moet worden bij de scholen.
Wethouders Jansen en Bouman waren ook aanwezig om te kijken en bij de overhandiging getuige te zijn (foto). Maar…. ondanks alle uitnodigingen aan bewoners van de Ooi en de scholen, was er vrijwel niemand die kwam. Eigenlijk schandalig, veel wordt er geklaagd over verkeersveiligheid en te hard rijden bij de scholen, ook door leerkrachten en directies hiervan.
En als er dan wat aan gedaan wordt door de wijkraad, komen er vrijwel geen ouders met kinderen en al helemaal niemand van de scholen. Een leerkracht die in de buurt woonde is opgehaald om het Victor Veilig in ontvangst te nemen.

Al met al was het er verder bere-gezellig met de meewerkende hulpdiensten en de wijkraad, maar de inwoners en scholen hebben het grandioos laten afweten. Ook erg jammer voor de hulpdiensten die er hun vrije tijd in hebben gestoken. Nu maar hopen dat de wijkraad toch doorgaat met hun goede werk.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.