Home / Dieren / Onderzoek Nieuwland: beheer sportvelden voldoende

Onderzoek Nieuwland: beheer sportvelden voldoende

DIEREN – Het beheer en onderhoud van de sportvelden op sportpark Nieuwland in Dieren scoren een voldoende. Dit blijkt tenminste uit een recent onderzoek van Alterra, een onderzoeksbureau van de universiteit in Wageningen.

Het onderzoek vond plaats op initiatief van de gemeente Rheden en de voetbalverenigingen V.V. Erica´76 en Gazelle Nieuwland. Kritiek van diverse verenigingen over de gebrekkige staat van de velden vormde de aanleiding voor een nadere studie. Het Sportbedrijf van de gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de zes Rhedense sportcomplexen. Hoewel het onderhoud aan de Dierense velden met een voldoende werd beoordeeld, pleiten de onderzoekers van Alterra wel voor een betere beregening. In droge perioden moet er voortaan om de vier dagen worden gesproeid, terwijl dit tot nu toe één keer per week gebeurde. Op verzoek van wethouder van sport Ronald Haverkamp gaan vrijwilligers van de clubs de gemeente helpen met die beregening. Rheden gaat bovendien onderzoeken of in de toekomst een ondergrondse installatie voor de beregening haalbaar is.

Verder bleek uit het onderzoek dat voldoende herstel van de grasmat een verbeterpunt is. Er moet voldoende tijd worden ingeruimd voor groot onderhoud. De gemeente Rheden en de sportclubs op Nieuwland hebben daarom afgesproken dat er van begin juni tot half augustus niet op de velden wordt gespeeld. Bovendien zorgen de clubs dat de grasmat bij vorst, sneeuw en hevige regenval met rust wordt gelaten. Ook zijn de verenigingen zelf verantwoordelijk voor het herstel van speelschade of schade door mollen en konijnen. De Voetbalvereniging Rheden uitte een aantal weken geleden eveneens kritiek op de kwaliteit van haar sportvelden. Het college heeft zowel een verbetering van het sportcomplex in Rheden als van Nieuwland in Dieren op het verlanglijstje staan. In het nieuwe beleidsplan schrijft het college dat er op termijn een onderzoek naar de mogelijkheden wordt gedaan. Mogelijk gaat de bouw van woningen voor een financiële bijdrage zorgen. De opbrengst van de woningen kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor voorzieningen, zoals kleedkamers en kantines.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.