Home / Rheden / Schapen scheren in Rheden

Schapen scheren in Rheden

RHEDEN – Waarschijnlijk kent het Rhedense Schaapscheerdersfeest een heel trouw publiek, want het wisselvallige en koele weer leek niemand weerhouden te hebben van een bezoekje aan het jaarlijkse recreatieve hoogtepunt van het dorp. De kraamhouders vormden gewoon een aaneengesloten markt en maakten goedgemutst als altijd hun grappen. Verenigingen grepen hun kans om zich te presenteren. Ook de bezoekers – uitgerust met jas of paraplu – namen het weer zoals kwam: de derde zaterdag in juni blijft een gezellig buiten-feestje waar iedereen iedereen tegenkomt.

De organiserende stichting Brebo (bestaande uit de Rhedense ondernemers Herman Bremer en Jan Bosveld) was er weer ingeslaagd om een aantal mooie oude ambachten naar het dorp te halen. Zo kon de jeugd een indruk krijgen van hoe de wereld eruit zag voor de intrede van de hedendaagse kunststoffen: houten klompen in plaats van synthetisch schoeisel, rieten manden in plaats van plastic bakken, aardewerk vazen en kommen een voor een vervaardigd op de draaischijf, boeken gebonden met naald en draad in plaats van het beeldscherm met zijn vele vensters. En de schapen? Zij waren weer mak, werden in alle vroegte met behulp van Prorail vanaf de Posbank het spoor over geholpen en verloren één voor één hun jas.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.