Home / Regio / Protestactie kinderen tegen verdwijnen bibliobus

Protestactie kinderen tegen verdwijnen bibliobus

REGIO – De provincie Gelderland heeft forse bezuinigingen aangekondigd, waaronder het schrappen van de bijdrage op bibliobussen. Hierdoor zal het onvermijdelijk zijn dat de bibliobussen verdwijnen. Dit betekent een groot verlies voor de kleine kernen. Met name voor kinderen en mensen die weinig mobiel zijn, is de bibliobus al jaren een uitkomst.

Als protest tegen het bezuinigingsbeleid wordt tijdens de hoorzitting, op 23 juni, van de provincie een grote protestactie gehouden. Tijdens de actie wordt het Marktplein in Arnhem bezet door vele schoolkinderen en bibliobussen. Door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, hopen zij de provincie te kunnen beïnvloeden in de besluitvorming. De petitie kan ook getekend worden op www.bibliobussengelderland.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.