Bronckhorst akkoord met aanpassingen tegen overlast rondweg

LAAG-KEPPEL – Het college van B en W van de gemeente Bronckhorst heeft ingestemd met een voorstel van de provincie Gelderland voor verschillende verkeersmaatregelen op de Hummeloseweg in Laag-Keppel. Aanleiding hiervoor is onder andere een motie van de gemeenteraad waarin staat dat het realiseren van de rondweg om Hummelo geen negatieve effecten mag hebben op de verkeersintensiteit, veiligheid en leefbaarheid op de Hummeloseweg in Laag-Keppel.

Samen met de provincie heeft de gemeente nu enkele mogelijke maatregelen uitgewerkt. Voor de Hummeloseweg in Laag-Keppel is nu gekozen voor het instellen van eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting, het instellen van een verbod op vrachtwagens en het verlagen van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom naar 30 km/uur. Na de realisatie van de werkzaamheden neemt de gemeente ook het beheer van de Hummeloseweg over van de provincie
Al die genomen maatregelen moeten ervoor zorgen dat het verkeer op de Hummeloseweg met 5.000 vervoersbewegingen per dag vermindert tot ca. 3.700 motorvoertuigen per etmaal.

De mogelijke aanpassingen zijn al gecommuniceerd met de ‘klankbordgroep rondweg Hummelo’. Een afvaardiging van de bewoners van de Hummeloseweg heeft zitting in deze klankbordgroep. Op korte termijn willen de gemeente en de provincie een bijeenkomst organiseren voor alle bewoners van de Hummeloseweg, om hun reactie te horen over de geplande nieuwe inrichting van de weg.
De planning en de uitvoering van de verkeersmaatregelen op de Hummeloseweg zijn afhankelijk van de realisatie van de rondweg. Wel moeten de werkzaamheden gereed zijn als de rondweg wordt geopend.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.