Home / Bronkhorst / Kunststofinzameling gemeente Brummen loopt beter dan verwacht

Kunststofinzameling gemeente Brummen loopt beter dan verwacht

BRUMMEN – Uit de evaluatie van de kunststofinzameling van de gemeente Brummen blijkt dat de gemeente per jaar elf kilo kunststof verpakkingsmateriaal per inwoner gaat inzamelen, mits de resultaten van het eerste half jaar (1 december 2009 – 1 mei 2010) voortgezet worden.

In een voorafgemaakte berekening was de gemeente uitgegaan van acht en een halve kilo per jaar per inwoner. Wethouder Bart Elbers: “De gemeente Brummen heeft de beste resultaten van de regio behaald. Alle inwoners krijgen daarom van mij een pluim; we hebben het goed gedaan”. Alleen Zutphen haalde meer kilo’s per inwoner per jaar: veertien. Maar daar hebben ze een haalsysteem dat inhoudt dat inwoners niet zelf hun kunststof verpakkingsmateriaal weg hoeven te gooien, de gemeente haalt het aan huis op. Apeldoorn haalt acht kilo per inwoner op, Doesburg tien kilo, Bronckhorst acht kilo en Lochem vijf. Gedurende het jaar zal blijken of de periode representatief is geweest voor het hele jaar.
De gemeente Brummen werkt met een zogenaamd brengsysteem. De inwoners kunnen bij negen milieustraten in de gemeente terecht om hun kunststof verpakkingsmateriaal in te deponeren. Op vijf plaatsen zijn tijdelijk bovengrondse containers geplaatst, en vier ondergrondse met een innovatief perssysteem. De bovengrondse containers worden dit jaar nog vervangen voor ondergrondse perssystemen.
In de periode van 1 december tot 1 mei zijn er 44 storingen geweest aan de perssystemen. De storingen zijn bijna allemaal veroorzaakt door onjuist gebruik van de container. Daarom gaat de gemeente Brummen herhalen wat er wel en niet in de container mag.
Op dit moment zijn alleen het aantal opgehaalde kilo’s per inwoner per jaar bekend. In september zijn de resultaten van de enquête bekend die gehouden gaat worden onder de inwoners van de gemeente Brummen. Elbers: “Het is belangrijk te weten hoe huishoudens de verleende service ervaren”.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.