Rolling on wheels-karavaan rijdt door de regio

DIEREN – Een opvallende karavaan stak woensdagmiddag de IJssel over tussen Olburgen en Dieren. Het waren de in fel oranje gestoken deelnemers aan de Rolling on Wheels Tour. Zestien jongeren in rolstoelen, die in een week tijd een route rijden van Heerenveen naar Maasdijk, in het Westland.

Tijdens de zesde etappe, van Hengelo (G) naar Hoenderloo, trokken ze ook door Dieren, Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen. Naast de rolstoelers reden ook twee teams mee op meerpersoons steppen. Ook zij zamelen geld in voor het goede doel: een aangepast chalet waar gezinnen met kinderen van de ziekte van Duchenne vakantie kunnen vieren.

Duchenne is een spierziekte die vooral bij jonge jongens voor komt. Het is een ongeneeslijke aandoening, die er uiteindelijk voor zorgt dat uiteindelijk alle spieren, inclusief de hartspier, er mee stoppen. Rolling Wheels is de stichting die zich inzet voor hulpmiddelen waardoor patiënten met Duchenne toch van een vakantie kunnen genieten.
Meer informatie is te vinden op: www.rollingonwheels2.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.