Home / Dieren / Feestelijke opening Da Costa

Feestelijke opening Da Costa

DIEREN – Het tweede deel van de woonservicezone in Dieren is opgeleverd. Op het terrein van de oude ‘Da Costa’ mavo in Dieren werd de oplevering van het nieuwbouw appartementencomplex Da Costa samen met bewoners en betrokken partijen gevierd. Arjan Jongstra, directeur Regio van Vivare, prees de goede samenwerking tussen de betrokken partijen en de intensieve samenwerking met de omwonenden. Wethouder Ron König vertelde over de functie van de wadi’s die zijn aangebracht in de bijzondere binnentuin waar ook een jeu de boules baan is aangelegd.

König en Jongstra kregen een kijkje in één van de nieuwe appartementen. Vanaf het balkon van het appartement waren de wadi’s en de jeu de boules baan goed te zien. Alle bewoners ontvingen een jeu de boules set van Vivare (foto).

Da Costa, genoemd naar de oude ‘Da Costa’ mavo, is het resultaat van een ontwerpopdracht die door Vivare was uitgeschreven voor de Arnhemse Kunstnacht. De winnaar van de Publieksprijs Bouwkunst 2005, Dick van Aken, kreeg de opdracht om de ontwerpopdracht verder uit te werken.

Da Costa, bestaat uit twee gebouwen met in ieder gebouw 18 senioren appartementen. De twee gebouwen staan haaks op elkaar en worden met elkaar verbonden door een grote binnentuin. In deze binnentuin zijn wadi’s en een jeu de boules baan aangelegd. Een wadi is een laagte waarin het regenwater zich kan verzamelen. Dit helpt verdroging van de bodem tegen te gaan, vormt een buffer bij overvloedige regenval en draagt bij aan de zuivering van het water.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.