Spannende finale straatkegelen Brummen

BRUMMEN – Wijk 7 (Oeken) mag zich voor een jaar straatkegelkampioen van Brummen en omstreken noemen. Zaterdagavond bleef het team in de finale (1e klasse), die werd afgewerkt op de kegelbanen van Concordia, tegenstander Schaepmanstraat (winnaar in 2009) slechts 14 hout voor. Het bleef daardoor tot de laatste baan erg spannend. Eindstand: 1. Wijk 7 960 hout, 2. Schaepmanstraat 946 hout, 3. Gravenbuurt 858 hout, 4. Hoveniers 856 hout en 5. Family 798 hout. De finalisten uit klasse 2 mogen volgend jaar uitkomen in de eerste klasse.

Hoogste scores heren: lid kegelclub: Peter Hulleman 132 hout, niet lid kegelclub: Alex van de Beld 117 hout. Dames: lid kegelclub: Maria Uiterweerd 115 hout, niet lid kegelclub: Jolanda Wieggers 114 hout. Perfect game (voor het eerst in 29 jaar): vijfmaal een 9: Robert Middendorp. De poedelprijs ging naar het team van Rhiender Es met 428 hout. Aan de 29e editie van dit toernooi namen ruim 450 kegelaars deel. Nadat het aantal deelnemers jaren stabiel is gebleven, zit er nu weer enige groei in. Henk Phielix kreeg na afloop uit handen van organisator Harry Timmer een (Sportclub) Brummen jubileumpakket voor zijn inspanningen gedurende 29 jaar, waarin hij als wedstrijdleider optrad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.