Loenennaar fietst vijf keer naar top Alpe d’Huez

LOENEN – “Het was een geweldige ervaring om één keer in je leven mee te maken. De beklimming was elke keer een krachttoer van 1,5 uur. Vijf keer was ik op de top. Iedere keer een onvergetelijk moment”. Loenenaar Eduard Meurs is er nog vol van. Met zijn sportteam uit Lelystad deed hij met aan Alpe d’HuZes. Samen volbrachten de mannen een grootse prestatie maar ze verdienden hiermee ook een flink bedrag voor de kankerbestrijding.

Eigenlijk had Eduard Meurs (49) zich zes keer als doel gesteld, maar na vier keer besloot hij de laatste keer het wat kalmer aan te doen en onderweg foto’s te maken en wat indrukken opdoen over deze geweldige tocht waaraan zo’n 2700 fietsers en hardlopers hebben meegedaan. Met elkaar hebben deze sporters maar liefst in bedrag van 10.1 miljoen verdiend voor het KWF. Van het team waar Meurs aan meedeed, haalden drie personen zes maal de top, twee zagen de top vijf maal en een vier maal. Voorafgaand was veel getraind. De Loenense fietser had ook veel kilometers in de benen zitten. “Het was wel een uitputtingslag, maar ik kan niet zeggen dat ik na vijf keer totaal uitgeblust was. Het viel me zeker niet tegen. Ik had er ook veel op getraind. We zitten hier in deze streek wel gunstig met de Posbank en bossen”.

Naast het trainen moesten de deelnemende ploegen ook een bedrag bijeen zien te harken voor het KWF. Als Lelystad-team werd een score behaald van 18.000 euro. Meurs zette zich ook schrap en was op veel plaatsen te vinden om geld voor dit goede doel bijeen te krijgen. Hij vond een goede sponsor in Blanken Controls in Loenen die de opbrengst van de open dag in het nieuwe bedrijf ten goede liet komen voor de Alpe d’Huzes. Maar ook van vele anderen kreeg Meurs steun, zowel in geld als goederen. Hij is hier erg blij mee. In totaal haalde Meurs bijna 7.000 euro bij elkaar.

De beklimming naar de Alpenreus zal Meurs zijn leven niet vergeten. Niet alleen het fietsen maar alles er om heen. Overal mensen met drinken, wat te eten en luidkeels aanmoedigen om door te gaan. Meurs: “We begonnnen ’s morgens al om half zes. Toen was het nog erg fris. Later werd het lekker, zo’n 22 graden. Vooral die saamhorigheid heeft me getroffen. Het was geweldig overal mensen die je willen helpen. Het is een hele klim van zo’n 13 kilomter. De stijgingpercentage is gemiddeld 11 procent. Je moet 21 bochten nemen. Ik deed er zo’n 1,5 uur uur. Sterke renners natuurlijk veel korter, maar hier was ik best tevreden over”.

Meurs kijkt terug op een prachtweek. “Het was voor ons een sportieve prestatie, steunen van een goed doel, een leuke vakantie en natuurlijk de saamhorigheid om als groep samen te presteren. Er wordt ons al regelmatig gevraagd wat onze volgende uitdaging is. Daar hebben we nog niet over nagedacht. Eerst even wat rust. We vinden wel weer wat, want een uitdaging moet een mens hebben dat houdt je fit.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.