Home / Doesburg / Doesburg Binnenste Buiten staat in de steigers

Doesburg Binnenste Buiten staat in de steigers

DOESBURG – Het duurt nog even, maar toch kijken we alvast naar Doesburg Binnenste Buiten. Dit jaar wordt dat evenement gehouden van 14 t/m 17 juli. Het concept is al jaren bekend én succesvol: het is een combinatie van straattheater, een braderie van zo’n 200 kramen, muziek en activiteiten voor de kinderen.

Het hele artiestenprogramma is inmiddels gereed, evenals het vastleggen van de dweilorkesten. Dit jaar komen liefst 21 verschillende theateracts naar Doesburg. De meeste acts zijn afkomstig uit Nederland. Op de website zijn de foto’s en beschrijvingen van de verschillende acts te zien.
Ook dit jaar zullen op woensdagavond een drietal percussiegroepen optreden. Op donderdag en vrijdag kunnen belangstellenden elke avond genieten van een drietal dweilorkesten. Tijdens het KAB Dweilorkestenfestival zullen liefst acht dweilorkesten door de stad ‘dweilen’. In actie komen ondermeer Dweilband Busband Novio uit Nijmegen, Sambaband Monte Reno uit uit Arnhem, Outra Vez uit Nijmegen, de Isseldonkse Muzikanten uit Ulft, KOE, Klein Orkest Eendracht, uit Eerbeek, TisNetNx uit Geldermalsen, Natte Kletz uit Giesbeek en Eigenwies uit Beuningen. Dat laatstgenoemde orkest speelt al tien jaar met veel succes op Doesburg Binnenste Buiten en is er dus ook in 2010 weer bij.

Kindermarkt
Woensdag van 13.00 tot 20.00 uur is de traditionele Kindermarkt. Dit jaar dienen de kinderen die willen verkopen op zondag 11 juli tussen 14.00 en 16.00 uur een toegangsbewijs voor de kindermarkt af te halen in De Waag. Zonder toegangsbewijs zal een kind niet op de kindermarkt worden toegelaten. De verkoop start om 13.30 uur. Ook de plekgrootte zal worden beperkt tot een maximale breedte van 1.50 m.
Op donderdag en vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur is er ook plek voor de Kindermarkt en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. “We houden als organisatie alles scherp in de gaten, zodat er geen deelnemers voor de aanvangstijd op de kindermarkt gaan zitten”, zo meldt de woordvoerder van DBB.

www.doesburgbb.nl 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.