Home / Loenen / Met glans van de schans

Met glans van de schans

LOENEN – In het openluchtbad De Molenallee in Loenen vond vrijdag een nieuwe activiteit plaats: de glijbaanrace Met Glans Van De Schans. Om klokslag 18.30 uur stonden dertig verklede kinderen klaar om mee te doen met de glijbaanrace. Naast de dertig deelnemers waren er zo’n zestig fanatieke supporters op af gekomen.

Voor de deelnemers was het de bedoeling om zo leuk, gek of mooi mogelijk verkleed naar het zwembad te komen en van de waterglijbaan te gaan. Het startsein werd door een officiële scheidsrechter boven aan de glijbaan gegeven, waarna de deelnemers één voor één zo snel mogelijk naar beneden gleden. Eenmaal in het water gekomen, zwommen zij zo snel mogelijk naar de bel toe en lieten deze luiden.
Siemen Reusken, elf jaar, was de snelste van allemaal, in een tijd van 11,10 seconden luidde hij de bel. Kim Bosgoed, negen jaar, won, verkleed als een dame uit Hawaï, de beker voor de mooist verklede deelnemer. Merlina Geerdink, tien jaar, sleepte de beker voor de mooiste plons in de wacht.
De nieuwe activiteit is goed ontvangen door de inwoners van Loenen. Het zwembad belooft dar Met Glans van de Schans zeker nog een keer wordt gehouden, waarschijnlijk tijdens de zwemvierdaagse van 23 tot en met 27 augustus. Meer info: www.zwembadloenen.nl.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.