Home / Dieren / Kunstwerken voor jubilerende Rhedense Fiets4daagse

Kunstwerken voor jubilerende Rhedense Fiets4daagse

DIEREN – De Rhedense Fiets4daagse wordt dit jaar voor de vijftiende keer verreden, in de derde volle week van augustus. Speciaal voor deze jubileumeditie zal op diverse uitvalswegen van Dieren kunstwerken tentoongesteld staan.

Deze kunstwerken, vijf in totaal, zijn vervaardigd door leerlingen van praktijkschool De Tender van Het Rhedens te Dieren. Deze jongeren hebben van een stel oude fietsen kunstzinnige en bovenal in het oog springende objecten gemaakt ter promotie van de Rhedense Fiets4daagse. Kunstenaar Jos Spanbroek van De Spelerij/Uitvinderij heeft hen slechts bij aanvang van de werkzaamheden van advies gediend, de inspiratie is vervolgens vanuit de leerlingen zelf gekomen. Maandag werden ze gepresenteerd.

De Rhedense Fiets4daagse is dit jaar van dinsdag 17 augustus tot en met vrijdag 20 augustus. De fietsers die uit het gehele land en zelfs Duitsland en België komen, fietsen elke dag vanuit Dieren in een geheel ander landschap. Behalve de fietskunstwerken biedt deze jubileumeditie ook nog een schitterende stempelpost in het Nederlands Openluchtmuseum. De deelnemers worden tijdens de Veluwezoomroute een gratis bezoek aangeboden in dit openluchtmuseum in Arnhem. Bovendien zullen muzikanten op de meeste stempelposten zorgen voor een feestelijk onthaal onderweg.

www.fiets4daagserheden.nl 
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.