Home / De Steeg / College Rheden presenteert sober beleidsplan

College Rheden presenteert sober beleidsplan

DE STEEG – Het college van de gemeente Rheden heeft vorige week het beleidsplan voor de komende vier jaar gepresenteerd. Het plan, dat de titel ´Innovatief met minder´ kreeg, komt voort uit het coalitieakkoord van afgelopen voorjaar.

Het beleidsplan geeft aan waar het college, dat uit de VVD, het CDA, GroenLinks en D66 bestaat, zich de komende vier jaar voor gaat inzetten. De titel van het document slaat op de niet al te rooskleurige financiële situatie waarin de gemeente Rheden, evenals andere gemeenten in Nederland, zich bevindt. ¨We hebben geen geld voor nieuwe dingen¨, zegt Ronald Haverkamp, wethouder van financiën. ¨Maar we zullen niet stilstaan.¨ Twee weken geleden voorspelde Haverkamp dat Rheden in de nabije toekomst wellicht jaarlijks 4,7 tot 6 miljoen euro minder van het Rijk krijgt. De precieze hoogte van dit bedrag wordt duidelijk zodra een nieuwe regering in Den Haag een regeerakkoord heeft vastgesteld.

Het college heeft bij het opstellen van het beleidsplan de forse bezuiniging al in het achterhoofd meegenomen. De komende maanden worden de bezuinigingsplannen verder uitgewerkt. Duidelijk is al wel dat het college zuinig zal zijn met de invoering van nieuw beleid en plannen waarschijnlijk vooruit moet schuiven. Er wordt onder meer kritisch gekeken naar de mogelijkheid om onderhoud aan wegen uit te stellen. Ook de restauratie van basisscholen, uitgewerkt in het Masterplan Onderwijshuisvesting, wordt mogelijk op een lager pitje gezet. Verder zullen de gemeentelijke servicecentra in Dieren en Velp op termijn hun deuren moeten sluiten. Een voorbeeld van nieuw beleid in de komende jaren is de inzet van straatcoaches en de realisatie van een Groene Vallei, een samenwerkingsverband tussen ondernemers, het groene onderwijs en het toerisme. Het college wil een onderzoek doen naar de mogelijkheden om de sportparken Het Nieuwland en Rheden te verbeteren. Verder streeft Rheden naar een snellere dienstverlening aan de burger en minder bureaucratie. Verderop in deze krant meer over de plannen van het Rhedense college.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.