Graag Gedaan Loenen voorziet nog steeds in behoefte

LOENEN – Vrijwilligerswerk Graag Gedaan in Loenen voorziet nog duidelijk in een grote behoefte. In 2009 verleende de stichting maar liefst 392 keer een dienstverlening. Dankzij een grote groep vrijwilligers en financiële steun van de gemeente Apeldoorn konden veel Loenenaren geholpen worden.

De contactdames J. Reuksen-Kruk en en W.A. de Jong – Remmelzwaai zijn iedere werkdag paraat. Zij zoeken na een hulpaanvraag de juiste vrijwilliger/ster bij het betreffende verzoek. Er zijn 30 vrijwilligers/sters. Verreweg de meeste verzoeken kwamen binnen voor vervoer naar de ouderensoos, bingo en bestemmingen buiten Loenen. Ook gaan de vrijwilligers mee naar specialisten in het ziekenhuis in Apeldoorn. De melddames konden ook het een en ander regelen voor bezoekjes en klussen.

Graag Gedaan wil ook helpen met mensen die moeilijk boodschappen kunnen doen of graag gaan wandelen. De stichting helpt ook mee met het Maatjesproject voor bewoners van De Moerbeek.
Het werven van nieuwe vrijwilligers, vooral chauffeurs, verloopt moeizaam. Het bestuur blijft op zoek naar personen (mannen en vrouwen) die zich hiervoor beschikbaar willen stellen.
Het overleg binnen het Woonservicegebied in Loenen is in een wat moeizame fase gekomen. Een rapport hierover geeft aan waar de pijnpunten liggen en er zal door een regiegroep gekeken worden hoe het geheel meer gedragen kan worden door de bewoners. Graag Gedaan heeft goede contacten met het Sidiza en het Schakelpunt.
Het bestuur kijkt terug op een goed jaar waarin weer veel werk is verzet door de vrijwilligers voor de mede-Loenenaren. Dit jaar gaat Graag Gedaan het 30-jarig bestaan (bescheiden) vieren.
Vrijwilligers en hulpaanvragen kunnen (tussen 12.30 en 13.30 uur) terecht bij Mevrouw Reusken telefoon 055-5052766 en mevrouw De Jong telefoon 055-5052001.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.