Home / Doesburg / Middeleeuwen herleven

Middeleeuwen herleven

DOESBURG – Maandenlang is er keihard gewerkt aan deze tweede editie van de Hanzefeesten Doesburg. Vele vrijwilligers zijn bezig geweest om voor de aankleding te zorgen en kleding in middeleeuwse stijl te maken. Het resultaat was prachtig.

De stad was dan ook herschapen. Men waande zich echt terug in de middeleeuwen. Zelfs een raadsvergadering van Schout en schepenen ontbrak niet. Vele oude ambachten waren eveneens te bewonderen. Optredens van diverse groepen en artiesten waren er. Op de paardemarkt werd een wedstrijd ringrijden te paard gehouden met mooie paarden. Bij de modeshow van kleding uit vroegere tijden stond het publiek rijen dik te kijken en te genieten. De schilders die in het hofje bij de Gasthuiskerk zaten, hadden over belangstelling ook niet te klagen. Er was kortom veel te zien en te beleven.
Na de eerste editie van vorig jaar, waarover veel gesproken is in de regio, trok het evenement ook dit keer enorm veel mensen, die met volle teugen genoten. Vorig jaar werd voorspeld dat – na Doesburg Binnenste Buiten – dit wel eens een tweede zeer groot evenement zou kunnen worden met heel veel bezoekers. Dit jaar is dat al bewaarheid geworden.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.