Home / Regio / Politie controleert streng op alcohol tijdens WK

Politie controleert streng op alcohol tijdens WK

REGIO – Het WK voetbal staat op punt van beginnen. Een goede reden om samen voetbal te kijken. Dat voetbal kijken vaak samen gaat met de nodige alcoholische drankjes is een feit. De politie in Gelderland attendeert de voetbalkijkers daarom op de BOB-afspraak. Het WK moet volgens de politie een feestje blijven en daar horen geen ongevallen bij. In de periode van het WK houdt de politie daarom regelmatig alcoholcontroles.

De Gelderse politiekorpsen slaan de handen ineen met een gezamenlijke actie met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). Onder het motto ‘veilig thuiskomen is het allerbelangrijkste’ delen de korpsen tijdens controles oranje BOB-biertrays en sleutelhangers uit aan nuchtere bestuurders. Met de biertrays hoopt de politie dat de Oranjefans op het juiste moment, namelijk als er drankjes uitgedeeld worden, aan de BOB- afspraak herinnerd worden.

Cijfers
Jaarlijks zijn er zo’n 225 doden te betreuren als gevolg van een aanrijding waarbij sprake was van alcoholgebruik. 3400 verkeersdeelnemers raken jaarlijks ernstig gewond. Daarmee is alcohol in het verkeer ongevaloorzaak nummer één. Juist in tijden dat er veel gedronken wordt houdt de politie alcoholcontroles. Hiermee hoopt zij een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid.

BOB- afspraak
Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie BOB is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de BOB-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige BOB’s wel lastig te zijn om zich de hele middag of avond aan de BOB-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.