Haringen leveren 4000 euro op

DIEREN – Het was donderdag een hele geanimeerde bijeenkomst in het Grand Café van zalencentrum Theothorne in Dieren. De door Kiwanisclub Rheden De Veluwezoom georganiseerde haringparty trok 60 belangstellenden die de nieuwe haring, geleverd door visspecialist Marius Mennink uit Brummen, en de hapjes en sapjes van Maurice Vloed goed lieten smaken.

Dat de haring ook dit jaar weer goed smaakte, bleek uit de Amerikaanse veiling. In totaal leverde deze avond 4.000 euro op voor de Stichting Haarwensen. De president van de Kiwanisclub Rheden De Veluwezoom, hans Polman, noemde de opbrengst positief en overhandigde de cheque van 3.500 euro aan de vertegenwoordiger van Stichting Haarwensen, Patricia Burggraaf (foto). Zij vertelde dat ze met dit bedrag ten minste één pruik aan een kind konden schenken. De kosten voor een pruik bedragen namelijk 2.000 euro per stuk. Hierop verhoogde spontaan een aantal aanwezigen het bedrag met 500 euro tot 4.000 euro.
Het vaatje haring via marktplaats bracht 400 euro op en het tweede vaatje ging tijdens de veiling voor 500 euro van de hand.
Tot slot vertelde Polman dat er volgend jaar een haardag wordt gehouden voor de Stichting Haarwensen. De actie wordt de komende maanden uitgewerkt, maar een ieder wordt nu alvast verzocht hun haar te laten groeien. De lengte van de te schenken haren moet namelijk minimaal 25 centimeter zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.