Home / Apeldoorn / Vrolijk gekleurd duodriekwartier De Kopermolen

Vrolijk gekleurd duodriekwartier De Kopermolen

KLARENBEEK – Woensdag was het dan eindelijk zover. Groep 1+2B en groep 5 van de Kopermolen in Klarenbeek mochten – als laatsten dit schooljaar – duodriekwartier verzorgen. Tijdens duodriekwartier mogen twee klassen op het podium voordrachtjes doen ten overstaan van hun ouders, leerlingen en leerkrachten.

Ondanks een zeer korte voorbereidingstijd wisten de groepen voor een heel mooie voorstelling te zorgen, die deze morgen helemaal in het teken van kleur stond.
Na het zingen van het duodriekwartier-lied, beet groep 1+2B de spits af met het tonen van mooi gekleurde doeken. Leerlingen van groep 5 lazen er een mooi gedicht bij. Dit onder begeleiding van Erik, die liet horen dat hij al goed kan drummen. Daarna lieten de kleurentovenaars hun kunsten zien. Heel knap werd getoond dat door het mengen van twee kleuren een nieuwe kleur ontstaat.
Daarna was de beurt aan Ditje (Fleur) en Datje (Mitchel). Deze twee superkleuters konden het nieuws van de school al voorlezen uit de krant! Al gauw bleek dat zij goed konden playbacken want Simone en Maaike van groep 5 hadden hun tekst ingesproken.
Het lied van groep 5 dat daarna werd gezongen ging over de kleur groen. Alle gezichten van de kinderen waren verborgen achter groene maskers. Het was nog niet helemaal duidelijk of hun groene gezichten door het eten van andijvie kwam of dat de oorzaak toch ergens anders lag. Als laatste werd gezamenlijk een oranje-lied gezongen.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.