Home / Dieren / De Vogelaar wordt De Wensvogel

De Vogelaar wordt De Wensvogel

DIEREN – Openbare Basisschool de Vogelaar in Dieren gaat er vanaf komend schooljaar anders uitzien. Donderdag is een start gemaakt met alle veranderingen door de nieuwe naam te onthullen: de Wensvogel.

Samen met de oudste leerling van de school, Bilal Bulut, en de jongste, Daan Corbijn, liet directeur Frank Huijsse een aantal schitterende duiven los. Ook onthulden zij samen de nieuwe naam: De Wensvogel. “Het is niet alleen een leuke, vrolijke naam”, aldus Huijsse. “Het past ook bij onze nieuwe onderwijsinhoud.”
Vanaf september gaat De Wensvogel werken rondom wensen en talenten, waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan om te ontdekken wat zij leuk vinden en waar ze goed in zijn. “We willen leerlingen stimuleren om eruit te halen wat erin zit”, legt Huijsse uit. “Dat heet mooi gezegd opbrengst gericht handelen.” Daarnaast staat een aantal andere praktische veranderingen gepland. Zo gaat de school werken met een continurooster. Dat wil zeggen dat de kinderen iedere dag tot 14.00 uur op school zijn met twee korte pauzes, ook de leerlingen uit groepen één tot en met vier, die daardoor meer lesuren krijgen. Jij & Ik, die momenteel ook de buitenschoolse opvang regelt, gaat ook voorschoolse opvang verzorgen. “Ook willen we workshops aan gaan bieden na schooltijd en in de toekomst gaat Jij & Ik starten met peuteropvang.”
In september start de verbouw van het schoolgebouw. “Er komt weer een mooie ingang aan de Geitenbergweg. Daarnaast worden de kamer van directie en team gevestigd, zodat ouders en andere bezoekers ons makkelijk kunnen vinden”, aldus Huijsse. Voor de kinderen komen er studienissen, waar zij zich terug kunnen trekken om zelfstandig te werken. Huijsse verwacht dat dit alles rond februari afgerond is.
De Vogelaar had de afgelopen jaren een slechte naam, maar is druk bezig uit het dal te klimmen. “We zijn het schooljaar gestart met tachtig kinderen, maar de school telt er nu al honderdtien. Het team is ook altijd achter de school blijven staan. En terecht, want we doen hier goed werk, samen met de ouders en leerlingen.”
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.