Home / Doesburg / Doesburgse Hanzefeesten samenwerking van honderden vrijwilligers

Doesburgse Hanzefeesten samenwerking van honderden vrijwilligers

DOESBURG – De tweede editie van de Hanzefeesten staat zaterdag op het programma. De binnenstad van Doesburg gaat even terug naar de Middeleeuwen.

De eerste Hanzefeesten waren vorig jaar een groot succes. Deze tweede editie is nog groter opgezet en omvat onder andere middeleeuwse muziek, theater, een antiek- en curiosamarkt, een middeleeuwse modeshow, living statues, demonstraties van oude ambachten en leuke spelletjes voor kinderen.
Honderden vrijwilligers zijn de afgelopen maanden druk geweest met de organisatie hiervan en bij de uitvoering zaterdag. Zo breit een groep dames in het verzorgingshuis een avond per week middeleeuwse kinderkleding voor de schooljeugd. Een andere groep vrouwen van twintig tot zestig jaar vormt de groep Hanzedesign, die kostuums naait voor de modeshow. Basisschoolleerlingen studeren Middeleeuwse liederen in, de plaatselijke scoutinggroep zorgt op 12 juni voor kinderspelletjes en een kampvuur. En zo is er tal van inwoners, groepen en verenigingen die bijdragen aan een geweldige dag.

De dag begint om 10.00 uur, als de burgemeester in de Koepoortstraat de opening verricht. Tot ongeveer 17.00 uur is er echt van alles te doen op de Koepoortstraat, Roggestraat, Gasthuisstraat, Kerkstraat en Paardenmarkt. Kijk voor een compleet programma op de website.

www.doesburgsehanzefeesten.nl
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.