DWV drie maal Gelders kampioen

DOESBURG – Maar liefst veertien zwemmers van DWV hadden zich geplaatst voor de Gelderse Langebaan Kampioenschappen, de Gelderse Sprintkampioenschappen of allebei. Zij mochten samen uitkomen op 48 persoonlijke nummers. Tussen de top van Gelderland heeft DWV prima gepresteerd.

Aniek Bloemendaal wist voor de derde keer haar Gelderse titel te prolongeren op de 50 meter vrije slag en een gouden plak te halen op de 50 meter rugslag. Op de 100 en 200 meter vrije slag kwam ze net iets tekort, maar verdiende op beide afstanden toch nog een zilveren plak. En of dat nog niet genoeg was, kwam ze ook nog met drie bronzen medailles thuis voor de 50 meter vlinderslag, 50 meter schoolslag en 100 meter rugslag. Het seizoen is voor Aniek nog niet afgelopen, zij kan zich nog opmaken voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen, waarvoor zij zich voor zes afstanden heeft geplaatst. Komend weekend gaat ze aan de bak in Nijmegen.
Ook Debby Staring deed het prima. Vanuit het niets wist ze vanaf een zevende plek op de plaatsingslijst toch de snelste tijd te noteren op de 50 meter rugslag en zo Gelders kampioen te worden. Daarnaast kreeg ze een bronzen medaille op de 50 meter vrije slag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.