Mooie opbrengst RK Kerk met Pleinmarkt Loenen

LOENEN – Om tien uur stonden de bezoekers al dringen bij het toegangshek bij de Rooms Katholieke kerk in Loenen, om als eerste binnen te komen op de Pleinmarkt. Het eerste zijn betekent de eerste keuze en de mooiste artikelen. Iedere keer is het voor de echte fanatieke rommelmarkt bezoeker weer een sport om de ‘krenten uit de pap’ te halen. In totaal werd ruim 9.500 euro verdiend voor de restauratie van het kerkgebouw.

De sortering was weer enorm. De vrijwilligers van de Loenense parochie hadden in het afgelopen jaar weer veel bij elkaar gehaald. Velen maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid om gratis een ritje te maken met de paardentram van Arie van Reen. De hele dag reed Arie met zijn twee Fjordenpaardjes voor de tram tussen de RK kerk en Den Eikenboom.

Op de kramen stonden alles uitgestald. Door het mooie zomerweer kon alles een ruim plaatsje krijgen. Er was een goed overzicht van alle spullen voor huis, tuin en keuken. ’s Morgens werd er goed verkocht. ’s Middags wat minder, maar er ging toch veel weg van de grote hoeveelheid die te koop was. Willem Lamper was weer de veilingmeester die voor de mooiste spullen toch nog een goede prijs wist binnen te halen.
De leerlingen van de basisschool De Poort wisten met hun sponsorloop een leuk bedrag te verdienen.
De verloting, een handtekeningenbord, sponsorborden en andere attracties brachten met elkaar een mooi bedrag op. Mevrouw D.Zwager won de digitale fotocamera, de hoofdprijs van de verloting. Het juiste gewicht van het krentenbrood (4.40 kg) werd geraden door Gerrit van de Sprenge. Wim Uiterweerd won de hoofprijs (vleesschotel) van het namenbord.
De Pleinmarkt-commissie vindt ondanks de concurrentie van Marktplaats (veel gebruikte artikelen worden via internet verkocht) en andere oorzaken dat de opbrengst van bijna tienduizend euro toch een leuk bedrag is. Dit ook mede dankzij de sponsoren en de vele vrijwilligers die dagenlang hiermee in de weer zijn geweest om dit mooie resultaat te behalen. Allen krijgen van de commissie dankwoorden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.