Lustrum Lathumse kerk

LATHUM – De Stichting Vrienden van de Lathumse Kerk besloot 4 juni het seizoen van Lathumse Avonden met een dubbelconcert voor de bezoekers met daarin de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar én het bestuur overhandigde een cheque van 16.500 euro aan het restauratiefonds van de kerk.

Voorzitter van stichting VVLK Pim de Jonge: “ Het bedrag is bijeengebracht voor de restauratie van de Lathumse kerk.” Donateurs, bezoekers van de Lathumse Avonden en de verkoop van het boek de geschiedenis van de Lathumse kerk, door De Jonge zelf geschreven, hebben voor dit bedrag gezorgd. “ Het bedrag is geschonken aan het restauratiefonds en bestemd voor de Klokkenstoel. Zo kunnen bezoekers zien waar hun geld naartoe is gegaan”, vertelt De Jonge.
Met deze avond werden de eerste vijf bestaansjaren van de stichting afgerond. “ De kerk was heerlijk bezet. Er waren tussen de 90 en 100 bezoekers. Het was in één woord fantastisch”, aldus de voorzitter.
Voor de pauze bespeelde Piet Cnossen het kabinetorgel. De Jonge: “ Cnossen opent iedere culturele avond in Lathum met een thema. Speciaal voor mij speelde hij deze avond Thema mit vier Veranderungen van J.H. Knecht. Ik ben gek op deze muziek. Ik noem Cnossen wel eens ‘mijn baas’ en hij mij ‘ zijn knecht’.” Na de pauze was er een optreden van het Balkanensemble I Paprikovsky, onder leiding van Tessa Zoutendijk. “Inmiddels een vriendin van de Lathumse Kerk”, aldus De jonge. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.