Dag van de Oude IJssel

KEPPEL / DOESBURG – De dag van de Oude IJssel die georganiseerd was door het Waterschap Rijn en Ijssel, kon niet mooier zijn dan het was. Onder een stralend blauwe hemel waren de genodigden zaterdagochtend in Doetinchem op een rondvaartboot gestapt en voeren ze naar Laag-Keppel. Onderweg konden ze de aanleg van de kribben vlakbij Doetinchem zien, die speciaal tezamen met een glooiende helling waren aangelegd voor de vissers.

Bij Laag-Keppel werd er aangelegd aan de nieuwe aanlegsteiger. Hier verlieten allen de boot en na een korte wandeling werd er bij het Kasteel in Laag-Keppel door onder andere een woordvoerder van Rijn en IJssel, burgemeester Henk Aalderink en gedeputeerde Harry Keereweer een woordje gesproken over de goede samenwerking tussen het waterschap en de betreffende gemeentes waaronder ook Doesburg. Gedeputeerde Harry Keereweer had de eer een ballon stuk te mogen schieten met een handboog en met de vijfde pijl lukte dat ook. Hier achter werd een bord zichtbaar waar alle betrokkenen hun handtekening zetten om het samenwerkingsverband voor de mooie vaar en fietsroute te bekrachtigen (foto). Nu kan er langs de Oude IJssel van Doesburg tot Doetinchem worden gefietst. Na het heffen van een glas champagne was het tijd om van alle stands op het terrein van het Kasteel te genieten. Ook kon er van Doetinchem naar Laag-Keppel of omgekeerd gekanood worden. Aan beide eindpunten stonden fietsen om weer mee terug te gaan naar het beginpunt. Een erg mooie route die het toerisme in de streek zeker ten goede zal komen – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.