Home / Doesburg / Motorrun Doesburg viert twintigjarig bestaan

Motorrun Doesburg viert twintigjarig bestaan

DOESBURG – Stichting IVG (Integratie Verstandelijk Gehandicapten) uit Doesburg hield zaterdag 5 juni voor de twintigste keer een zijspan toertocht voor hun doelgroep: mensen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking. In totaal namen er 80 verstandelijk gehandicapten deel aan de tocht. Om 10.00 startte de groep op het Rhedens in Dieren. Daar werd de stichting verrast met een cheque van ruim 4.000 euro. Leerlingen van Scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren hadden een sponsorloop gehouden en het opgehaalde bedrag geschonken aan Stichting IVG. De tocht ging direct daarna traditiegetrouw naar Doesburg. Bij de Blonde Hoeve werd er gezamenlijk gebarbecued. De Motorrun eindigt eigenlijk de dag erop, op zondag om 12.00 uur, want deelnemers die dat wilden mochten in Giesbeek op bij de Giese kop blijven slapen. Zondag nuttigden zij nog een lekker Engels ontbijtje om vervolgens weer naar huis te gaan.
Het was een extra feestelijke dag omdat er een jong en vernieuwd team van vrijwilligers in de startblokken stond om de organisatie over te nemen. Het oude team blijft hoe dan ook nog wel betrokken bij de organisatie omdat twintig jaar ervaring natuurlijk niet niets is. – Foto Han Uenk.

www.motorrundoesburg.nl
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.