Home / Bronkhorst / Dringen op Kerkenmarkt

Dringen op Kerkenmarkt

BRUMMEN – Na een maandenlange voorbereiding was het dan zover: de zevenentwintigste Kerkenmarkt op zaterdag 5 juni in Brummen. De zon was al mooi op tijd aanwezig, net als vele bezoekers die rond 09.00 uur al bij de dranghekken te stonden wachten. Zij moesten echter nog tot 10.00 uur wachten voor ze het terrein op konden stormen.

Voorzitter Ron Sportel opende de Kerkenmarkt met zijn traditionele praatje en nog voor hij het startschot goed en wel kon geven, sloeg de kerkklok 10.00 uur. De bezoekers braken door de hekken heen en snelden naar hun favoriete kraampje.
De verkopers achter de kramen deden goede zaken. Grote interesse was er voor de spullen uit grootmoederstijd, de meubels, het speelgoed, boeken en voor de vele bloemstukken. De sfeer was uitermate gezellig waardoor bezoekers langere tijd op de markt verbleven. Onder de warme zon konden zij genieten van de vrolijke noten van de Pretband van het HOB.
Her rad van Avontuur was ook dit jaar weer een klapper. Bezoekers werden er op een prettige manier van overtuigd dat en plankje wel heel lucratief kon zijn. Ook voor de kinderen was er veel vertier; de allerkleinsten konden in de draaimolen en de grotere kinderen op het springkussen.
Rond 15.00 uur sloeg de kerkklok al voor de 25.000 euro. Uiteindelijk bleek dat de bezoekers, samen met alle lotenverkopers en adverteerders, hebben gezorgd voor een bruto-opbrengst van 33.270 euro. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.