Home / Hoenderloo / Snuffelen naar oude techniek

Snuffelen naar oude techniek

HOENDERLOO – Twee keer per jaar komen techniekliefhebbers uit het hele land naar Hoenderloo, als daar een beurs voor Oude Techniek wordt gehouden. De organisatie is in handen van Marcel Ritmeester, directeur van het Elektriciteitsmuseum in Hoenderloo.

Al ver voor de opening om 09.30 uur, staan de liefhebbers in de rij te wachten om maar zo snel mogelijk te kunnen zoeken naar dat onderdeeltje of apparaat dat ze nog aan hun collectie toe willen voegen. Gloeilampen van honderd jaar oud zijn in het muziekbos te vinden, of een Duits ‘volks-ontvangsttoestel’ uit de de Tweede Wereldoorlog, of een stapel Edison 80-toeren platen. Maar ook een kist oude pepermolens, of mechanisch speelgoed uit de jaren vijftig. En dan zijn daar ook nog de dozen vol weerstandjes, regelaars, trafo’s, stekkers en draadjes. Pruttel voor de een, een waardevolle vondst voor de ander.
Het is een beurs voor de echte hobbyisten. Maar ook voor de toevallige passanten – de vele vakantiegangers in het zaterdag zonovergoten Hoenderloo – was het een aardig evenement om te bezoeken. Temeer omdat het entreekaartje van de beurs ook recht gaf op een gratis bezoek aan het Elektriciteitsmuseum, een paar honderd meter verderop. Want daar was te zien hoeveel moois de oude techniek te bieden heeft, waarnaar de verzamelaars zo gretig op zoek zijn.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.