Home / Bronkhorst / Stichting in Brummen Heimdall biedt kwart eeuw hulp

Stichting in Brummen Heimdall biedt kwart eeuw hulp

BRUMMEN – Waar men bij de Stichting Heimdall een bescheiden boekwerkje in gedachten had, is het uiteindelijke resultaat een echt boek geworden. In de kleurige jubileumuitgave – vervaardigd naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de stichting – is de geschiedenis van Heimdall weergegeven en zijn verhalen en interviews opgefleurd met veel fotomateriaal.

Heimdall is een organisatie die aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking, een kleinschalige woon-, leef- en werkgemeenschap aanbiedt met de daarbij behorende zorg

Initiatiefnemer Jos Divendal heeft in de jaren van het bestaan van Heimdall notities gemaakt en foto’s verzameld. Van elke bijzondere gebeurtenis is iets op papier gekomen. Dat alles heeft als basis gediend voor het samenstellen van de jubileumuitgave ‘Heimdall 25 jaar’. Het is een prettig leesbaar en kleurrijk geheel geworden.

Het was op 24 mei vijfentwintig jaar geleden dat Heimdall van start ging onder de bezielende leiding van Jos en Henny Divendal. Onlangs vierde men een feestje in zaal Bello in Hall en werd nog eens teruggeblikt op de jaren in Brummen, Broek en Leuvenheim, waar de Stichting Heimdall vestigingen heeft en had. Heimdall is een organisatie die aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking, een kleinschalige woon-, leef- en werkgemeenschap aanbiedt met de daarbij behorende zorg. Dat vindt op verschillende manieren plaats, echter voorop staat de menselijke betrokkenheid tussen zorgvrager en begeleiders. Bij Heimdall is in de loop der jaren het een en ander veranderd. Voor Jos en Henny Divendal en de inmiddels vijf andere inwonende begeleiders is het werk voor Heimdall een levensdoel geworden.

Onder de stichting valt een viertal projecten, te weten Heimdall (aan de Gravenstraat in Brummen), de Maartensplaets (aan de Arnhemsestraat in Leuvenheim), NieuwHeim (aan de Koppelenburgerweg in Brummen) en een project in de Brummense wijk De Pothof. Een nieuw initiatief in de nieuwbouwwijk Elzenbos te Brummen is in voorbereiding. In het najaar van 2010 start daar het project Valentijn. In deze kleinschalige zettingen kunnen de inwonend begeleiders hun eigen invulling aan de werkzaamheden geven. In de situatie van Heimdall wordt (ook) duidelijk dat geld en zorg nauw met elkaar zijn verbonden. Maar geld alleen brengt nooit de ideale zorg tot stand. Daar is meer voor nodig. Stichting Heimdall staat en blijft staan voor mensenwerk en idealisme in de zorg. Dit levert een altijd betaalbaar concept op.

Onlangs vond in zaal Bello in Hall het jubileumfeest plaats voor zorgvragers, hun familie, medewerkers, Raad van Toezicht en andere direct betrokkenen. Een optreden van troubadour Gery Groot Zwaaftink viel in de smaak bij iedereen. Tijdens het formele gedeelte van het feest werd het nieuwe logo van de stichting Heimdall onthuld. Ook is de website www.heimdall.nl geheel vernieuwd. Een belangrijk moment was de presentatie en uitreiking van het eerste exemplaar van het jubileumboek. Dit eerste boekwerk werd door Jan Meijerink, voorzitter van de Raad van Toezicht, uitgereikt aan zorgvrager Mara Divendal. Alle aanwezigen kregen vervolgens een exemplaar overhandigd. Het boek is bedoeld als een cadeau van de jubilerende Stichting Heimdall aan alle mensen die interesse hebben in de bijzondere manier waarop de organisatie vorm geeft aan het werk voor mensen met een verstandelijke beperking. Het boek is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek van Brummen en op de verschillende locaties van de Stichting Heimdall.

Foto: Jan Meijerink overhandigt Mara het eerste exemplaar

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.