Lancering website en project LekkerPaardrijden.nl

RHEDEN – Op 1 juni is in Sandton Hotel De Roskam in Rheden een nieuw platform geopend, gericht op de recreatieve ruiter, zowel voor aangespannen paard als ook voor de ruiters. Onder de naam ‘Lekker Paardrijden’, wordt alle informatie die ruiters en menners nodig hebben om heerlijk met hun paard te kunnen recreëren in de gemeente Rheden, weergegeven.

Het project is een initiatief van de gemeente Rheden, die al langer de wens had om de vele mogelijkheden van het paardrijden in de gemeente te bundelen en overzichtelijk te communiceren. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT/KAN werkt samen met de gemeente Rheden aan de marketing en communicatie van dit project, onder andere via de website www.lekkerpaardrijden.nl.

Verschillende organisaties op De Veluwezoom, ‘het gouden randje van De Veluwe’, hebben hun kennis en ervaring ingebracht in het project. Het is eveneens een wens geweest van de gemeente Rheden om het lokale bedrijfsleven te betrekken in het project. Enkele voorbeelden zijn: De Woudlooper en Sportieve Evenementen Peter Oversteegen. De website www.lekkerpaardrijden.nl is het online platform waar alle liefhebbers terecht kunnen. Hier vind men gemakkelijk alle benodigde informatie over de omgeving, overnachtingsmogelijkheden (voor mens en paard) en nuttige adressen terug. Ook kan men hier reviews geven en foto’s bekijken en delen met anderen. Uniek is het feit dat men, vooralsnog twee, gratis routes kan downloaden. Eén route is geschikt voor zowel ruiter als aangespannen paard en start bij Camping Boszicht in Laag-Soeren. De andere route is gericht op ruiters en start bij Sandton Hotel De Roskam. Beide routes gaan door Nationaal Park Veluwezoom, een gebied van Vereniging Natuurmonumenten.

De feestelijke opening op dinsdagmiddag 1 juni is verricht door wethouder toerisme en recreatie, Hans Elsenaar (links) van de gemeente Rheden, samen met RBT/KAN Direct Jurriaan de Mol. Het duo vond als openingshandeling de spreekwoordelijke ‘speld in de hooiberg’. Verschillende lokale ondernemers waren aanwezig, alsmede de bondscoach van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, Rob Ehrens.

Vanaf heden hoeft een ieder die informatie over paardrijden in de gemeente Rheden wil vergaren niet meer te zoeken naar een speld in een hooiberg, want www.lekkerpaardrijden.nl is voor iedereen bereikbaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.