Home / Velp / Wethouder Tiemens bezoekt winnende klimaatstraat

Wethouder Tiemens bezoekt winnende klimaatstraat

VELP – Wethouder Harriët Tiemens heeft zaterdag de Overhagenseweg in Velp bezocht. Deze straat behoort tot de 500 straten in Nederland die de afgelopen maanden de meeste energie hebben bespaard.

Ook dit jaar hebben weer een aantal straten in de gemeente Rheden meegedaan met het Nationale Klimaatstraatfeest. Zij zijn de afgelopen maanden met zoveel mogelijk bewoners aan de slag gegaan met energiebesparing. In heel Nederland hebben duizenden straten meegedaan. De 500 straten die de meeste energie hebben bespaard, kregen op 29 mei een klimaatstraatfeest cadeau.
In de gemeente Rheden hebben de Overhagenseweg en Jeruzalem in Velp een klimaatstraatfeest gewonnen. Zij werden 6e en 71e.

De Overhagenseweg heeft vanaf de start van de actie in de Top-10 van beste klimaatstraten van Nederland gestaan, en is zelfs de nummer 1 van Gelderland geworden. Door het uitdelen van spaarlampen, deelname aan de Warme Truiendag en het maken van plannen voor een deelauto hebben zij de benodigde klimaatpunten verdiend. Wethouder Tiemens bood de straat namens de gemeente een biologisch drankenpakket aan.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.