Gezondheidscentrum Velp open, artsen verhuizen naar Rozendaalselaan

VELP – De bouw van het gezondheidscentrum Velp aan de Rozendaalselaan is gereed. Het pand is opgeleverd en in de maand juni zullen de zorgverleners verhuizen.

De huisartsen van Velp verhuizen de eerste twee weken van juni. Zij doen dat in etappes om de huisartsenzorg in Velp en Rozendaal te waarborgen. De praktijk die verhuist, wordt waargenomen door de andere huisartspraktijken.

Behalve de huisartsen verhuizen ook geheel of gedeeltelijk naar het gezondheidscentrum: de Praktijkondersteuners; Kring-apotheek Koek, die Kring-apotheek Velp gaat heten; Fysiotherapie Ter Horst, die ook op de oude locaties actief blijft en de praktijk voor manuele- en fysiotherapie Busser, die volledig naar het centrum verhuist. Ook oefentherapie Cesar van Baars, ergotherapie Heutink en de Diëtistenpraktijk Voeding met Visie Velp verhuizen volledig naar het gezondheidscentrum. Podotherapie Mouchart verhuist naar het gezondheidscentrum en breidt uit met pedicure en voetverzorging Velp. Innoforte thuszorg vestigt beneden in de hal haar balie en ruimte voor klantenservice en op de tweede verdieping haar kantoren. En het SHO Medisch Diagnostisch Centrum voor bloedprikken en ander onderzoek vestigt zich op de eerste verdieping. Op 1 juli zal iedereen zijn ingehuisd.

Het gezondheidscentrum Velp is onderdeel van Stichting Een Plus Velp. Stichting Een Plus Velp is een samenwerkingsverband waarin zelfstandige zorgprofessionals uit Velp samenwerken aan geïntegreerde zorg. De organisatie ontwikkelt samenhangende zorg voor mensen met één of meer chronische aandoeningen. Doel is de zorg zo te organiseren dat de patiënt het best en het snelst geholpen wordt.
Wat merkt de client daarvan? Ten eerste zijn behandeling en informatie van verschillende zorgverleners op elkaar afgestemd, niet alleen binnen het centrum, maar ook met de partners van Een Plus buiten het centrum. Ten tweede zorgt de praktijkondersteuner van de huisarts dat mensen met een of meer chronische aandoeningen de juiste zorg op het juiste moment krijgt. Ten derde wordt ingezet op wat patiënten zelf kunnen doen aan preventie en genezing. En ten vierde wordt in het gezondheidscentrum veel zorg- en dienstverlening onder één dak geboden. Wanneer u bijvoorbeeld van de huisarts een recept krijgt, kunt u direct doorlopen naar de apotheek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.