Home / Rheden / Rhedens Dorpsbelang organiseert thema-avond over winkelhart

Rhedens Dorpsbelang organiseert thema-avond over winkelhart

RHEDEN – Op 10 juni houdt Rhedens Dorpsbelang een thema-avond over de Groenestraat. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het restaurant van Zorgcentrum Rhederhof, Worth Rhedenseweg 45 te Rheden. Alle inwoners van het dorp, ook niet-leden van de vereniging, zijn welkom. De politieke partijen en de gemeente zijn uitgenodigd.

 

Rhedens Dorpsbelang heeft samen met twee vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging de thema-avond voorbereid. Doel van de avond is het inventariseren van meningen en ervaringen met het winkelhart van het dorp. Rhedens Dorpsbelang wil weten wat er leeft en welke verbeterpunten wenselijk zijn. Mogelijke onderwerpen zijn: parkeren, (toegang tot) parkeergelegenheid, vrachtverkeer, (verkeers-)veiligheid in het voetgangersgebied, hoe schoon en heel is het winkelgebied, de inrichting en het aanzien van de winkelstraat, de bestrating, leegstand enzovoort. Het tweede doel is het formeren van een werkgroep.

Vanaf 19.30 uur kan iedereen binnenlopen voor koffie en thee. Om 20.00 uur begint het programma. Na een inleiding door de voorzitter van Rhedens Dorpsbelang houdt Kees Staats een korte presentatie over de Groenestraat zoals het vroeger was; daarbij worden foto’s geprojecteerd. Vervolgens worden de aanwezigen aan de hand van foto’s van de huidige situatie uitgenodigd om te reageren en hun ervaringen met de Groenestraat uit te wisselen. Op deze manier wil Rhedens Dorpsbelang inventariseren wat er leeft. Om 22.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Het karakter van de avond is informatie en ervaringen uitwisselen en inventariseren, het is dus geen discussieavond. De reacties, opmerkingen en suggesties worden opgeschreven en gebruikt voor communicatie naar bijvoorbeeld gemeente, de politiek en belanghebbenden. Vervolgens is het de bedoeling om een werkgroep samen te stellen van ongeveer vijf personen die zich gaan bezighouden met de ontwikkelingen die (gaan) spelen in de Groenestraat. Het zou mooi zijn als in de werkgroep verschillende betrokken partijen vertegenwoordigd zijn (inwoners, aanwonenden, ondernemers). Aan het eind van de bijeenkomst worden mensen uitgenodigd om in die werkgroep zitting te nemen. Het wordt dus een werkgroep vanuit Rhedens Dorpsbelang en die ook opereert onder de paraplu en verantwoordelijkheid van Rhedens Dorpsbelang. Waar nodig zal de werkgroep deskundigen inschakelen op specifieke onderwerpen (bijvoorbeeld: verkeerstechnische, architectonische, veiligheids- of inrichtingsaspecten).
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.