Home / Hall / Geslaagd Jubileumconcert D.E.S. Hall

Geslaagd Jubileumconcert D.E.S. Hall

HALL – Muziekvereniging D.E.S. kan terug kijken op een geslaagde muziekmiddag tijdens het jubileumconcert van Zondag 30 mei in zaal Bello te Hall. Om 14.30 uur precies opende Johan Welmers, die voor deze gelegenheid als woordvoerder fungeerde, het concert met een openingswoord waarin hij o.a. terugblikte op de oprichting van de vereniging op 30 mei 1945, die dag dus precies 65 jaar geleden.

Na dit openingswoord werd de microfoon overgedragen aan Henry Leeflang die tijdens dit concert als speaker fungeerde en het hele programma op vlotte wijze aan elkaar praatte. Mevr. Leeflang voorzitter van de supportersvereniging bood D.E.S. een bedrag van maar liefst 6500 euro aan. Dit kan toch gezien worden als een leuke AOW uitkering om op je 65-ste verjaardag te krijgen.
De aftrap van het muzikale gedeelte werd door het fanfareorkest en de slagwerkgroep gezamenlijk gedaan met Marching with Sousa een compilatie van een aantal bekende Amerikaanse marsen. Hierna ging het fanfarekorps o.l.v. Willem-Jan Jolink verder met nummers als The Olympic theme, Oregon en Swing when you´re winning een medley van Robbie Williams nummers.
Vervolgens werd het stokje over genomen door de slagwerkgroep o.l.v. Johan Welmers die begonnen met de Dorpskring gevolgde door Second Track en The winning mood. Als laatste groep voor de pauze traden de blokfluit leerlingen o.l.v. Jolanda Leune op, ze lieten individueel en soms in duo´s horen wat ze allemaal geleerd hebben. Na een korte pauze werd het programma vervolgd door het fanfare orkest, leerlingenorkest en de blokfluitleerlingen die gezamenlijk Power rock ten gehore brachten. Het leerlingenorkest o.l.v. Geert Kamps vervolgde hierna het programma met een aantal leuke stukken waarin ze lieten horen dat er nog voldoende talent aan gaat komen voor de Hallse muziekvereniging. Met Gimme hope Jo´anna en de Michael Jackson medley king of pop werd het programma voortgezet door het fanfareorkest. De slagwerkgroep sloot haar bijdrage af met Coö paration, to the roots en Kozakken patrouille. Het slotakkoord was voor het fanfareorkest die op een regenachtige middag met walking on sunshine van Catherina & the waves toch nog voor de nodige zonnestralen zorgde. Met het laatste nummer, The show must go on, van Queen werd het concert met een duidelijke boodschap afgesloten want al is de vereniging dan inmiddels 65 jaar oud, gezien het aanwezige jeugdige talent moet de show voor de Hallse muziekvereniging nog wel een aantal jaren door kunnen gaan.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.