Home / Laag-Keppel / Zaterdag feestelijke Dag van de Oude IJssel

Zaterdag feestelijke Dag van de Oude IJssel

KEPPEL / DOESBURG – Op zaterdag 5 juni 2010 organiseert Waterschap Rijn en IJssel de Dag van de Oude IJssel. Aanleiding is de afronding van het integraal inrichtingsplan Oude IJssel van Doetinchem naar Doesburg. Niet alleen het fietspad Doetinchem – Laag-Keppel is klaar, ook zijn er visplekken ingericht en aanlegsteigers voor de recreatievaart aangelegd en langs de Oude IJssel zijn ecologische oevers gerealiseerd.

De Dag van de Oude IJssel is een evenement dat het verleden, het heden en de toekomst van de Oude IJssel laat zien én verbindt. Om 10.00 uur start de officiële opening van het fietspad op het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel (Energieweg Doetinchem). Vervolgens varen de genodigden naar Laag-Keppel waar gedeputeerde Harry Keereweer rond 11.30 uur de openingshandeling zal verrichten.

Langs de route van het nieuwe fietspad worden drie ‘themapleinen’ ingericht. In de omgeving van Kasteel Laag-Keppel wordt aandacht besteed aan het rijke (cultuurhistorische) verleden van de Oude IJssel. Halverwege het fietspad, aan de oevers van de Oude IJssel, staat het heden centraal. Organisaties, verenigingen en ondernemers die regelmatig activiteiten organiseren op of rond de Oude IJssel, presenteren zich aan het publiek. Hier vinden demonstraties plaats, maar kan men ook zelf in een kano stappen of meedoen met een excursie. In en bij het gebouw van Waterschap Rijn en IJssel aan de Energieweg in Doetinchem wordt inzicht gegeven in hoe de toekomst van de Oude IJssel er uit zou kunnen zien. Om 13.00 uur en 15.00 uur vinden rondleidingen door het gebouw plaats.

De activiteiten voor publiek beginnen om 11.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Op elk themaplein zijn diverse activiteiten. Men kan het fietspad fietsen, maar ook per boot de Oude IJssel beleven. Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Parkeren kan het beste op het parkeerterrein van Waterschap Rijn en IJssel aan de Energieweg in Doetinchem. Voor een volledig overzicht verwijzen we naar de website www.oude-ijssel.nl. Deelname aan de Dag van de Oude IJssel is gratis.
 

Lees ook

Kunstexpositie De Gouden Leeuw

LAAG-KEPPEL – In zorghotel de Gouden Leeuw in Laag-Keppel zijn bewoners graag artistiek bezig. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.