Home / Eerbeek / Eerste Haringparty Lions Brummen

Eerste Haringparty Lions Brummen

EERBEEK – Lions Club Brummen houdt vrijdag 11 juni een Haringparty. Het is natuurlijk de bedoeling dat het een gezellige bijeenkomst wordt, maar het primaire doel is geld inzamelen voor twee goede doelen.

“Iedereen is welkom op de Haringparty, zelfs mensen die niet van vis houden”, lacht Arno Scheidmann van de Lions. “Er zijn, naast de heerlijke haringen van Marius Mennink, ook hapjes zonder vis.” Het feest wordt gehouden tussen 17.00 en 21.00 uur op het terrein van de Korenmolen in Eerbeek. Er is een wijnproeverij, een orkest van Muziekvereniging Eendracht verzorgt de muziek en er wordt een vaatje nieuwe haring geveild.
Dit alles voor het goede doel, de Haringparty is slechts één van de acties die de Lions Club dit jaar houdt om fondsen te werven. Velen zullen zich nog de tulpenactie herinneren, die dit voorjaar is gehouden voor Haïti. Ook de Sylvesterwandeling, die jaarlijks wordt georganiseerd, is inmiddels een bekende activiteit. “Het doel van de Lions is om, met elkaar, maatschappelijk betrokken bezig zijn. We doen dat door fondsen te werven voor goede doelen.” Dit keer is er gekozen voor de Stichting Ster, die vakantiekampen regelt voor kinderen met weinig zelfvertrouwen. Zij krijgen daar handvatten om wat steviger in hun schoenen te staan. “Deelname aan zo’n kamp wordt lang niet altijd vergoed door de verzekering, dus wat financiële middelen zijn zeer welkom.” Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar een weeshuis in Rusland. “Eén van onze leden is afkomstig uit Rusland en heeft daar een ingang, zodat we heel direct hulp kunnen bieden, zonder dat er geld blijft hangen”, aldus Scheidmann.
Hoe groot de cheques worden die kunnen worden overhandigd, hangt nu af van het aantal verkochte kaarten. “We hebben al veel sponsoren geworven om de kosten zo laag mogelijk te houden. Westerink en Partners is hoofdsponsor. Daardoor kan er meer van de opbrengst aan de goede doelen worden besteed.” De opbrengst komt voort uit kaartverkoop. Een entreebewijs kost 25 euro en kan worden besteld via www.haringpartyeerbeek.nl. Het is de bedoeling van de party een terugkerend evenement te maken, dus wie volgend jaar een bijdrage wil leveren, is meer dan welkom vast contact op te nemen.

www.haringpartyeerbeek.nl
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.