Doesburg Binnenste Buiten heeft weer gevarieerd proghramma

DOESBURG – Het duurt nog even, maar toch kijken we alvast naar Doesburg Binnenste Buiten. Dit jaar wordt dat evenement gehouden van 14 t/m 17 juli. Het concept is al jaren bekend én succesvol: het is een combinatie van straattheater, een braderie van zo’n 200 kramen, muziek en activiteiten voor de kinderen.

In de afgelopen winter heeft het organiserende comité beslist niet stilgezeten. Samen met Entric werd bijvoorbeeld een geheel nieuwe website – www.doesburgbb.nl – gebouwd. Daar zit meer beweging in, zoals foto’s die bewegen. Ook is de site voorzien van RSS feed. Daarnaast kunnen deelnemers zich voortaan inschrijven via een elektronisch inschrijfformulier. Vanzelfsprekend is de website voorzien van een doorlopende streamer, met daarin alle sponsors. Want laten we hen niet vergeten: zonder sponsors zou het grootscheepse gratis toegankelijke evenement absoluut niet kunnen bestaan.
De sponsorcommissie is dan ook weer maanden druk geweest met sponsors werven. Het was dit jaar erg moeilijk – de economische crisis trekt een wissel op de budgetten – maar het streefbedrag is toch gehaald.
Daardoor is de organisatie er in geslaagd weer een zeer gevarieerd programma samen te stellen. Het hele artiestenprogramma is inmiddels gereed, evenals het vastleggen van de dweilorkesten. Dit jaar komen liefst 21 verschillende theateracts naar Doesburg. De meeste acts zijn afkomstig uit Nederland. Op de website zijn de foto’s en beschrijvingen van de verschillende acts te zien.

Ook dit jaar zullen op woensdagavond een drietal percussiegroepen optreden. Op donderdag en vrijdag kunnen belangstellenden elke avond genieten van een drietal dweilorkesten. Tijdens het KAB Dweilorkestenfestival zullen liefst acht dweilorkesten door de stad ‘dweilen’.

Kindermarkt
Woensdag van 13.00 tot 20.00 uur is de traditionele Kindermarkt. Dit jaar dienen de kinderen die willen verkopen op zondag 11 juli tussen 14.00 en 16.00 uur een toegangsbewijs voor de kindermarkt af te halen in De Waag. Zonder toegangsbewijs zal een kind niet op de kindermarkt worden toegelaten. De verkoop start om 13.30 uur. Ook de plekgrootte zal worden beperkt tot een maximale breedte van 1.50 m.
Op donderdag en vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur is er ook plek voor de Kindermarkt en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. “We houden als organisatie alles scherp in de gaten, zodat er geen deelnemers voor de aanvangstijd op de kindermarkt gaan zitten”, zo meldt de woordvoerder van DBB.

www.doesburgbb.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.