Home / Loenen / Battumse Revue goed op dreef

Battumse Revue goed op dreef

LOENEN – ‘Wie goat veur gold’, is de titel van de jubileumavond van de Battumse Revue. Het gezelschap uit Bathmen bestaat 25 jaar en bracht zaterdag een vrolijke revue op de planken van De Brink in Loenen.

De mannen en vrouwen van het gezelschap zaten wel even in de zenuwen, want voor de allereerste keer werd de splinternieuwe revue voor het seizoen 2010-2011 als try-out opgevoerd. Om de twee jaar brengt de revue een nieuw programma. Dit keer nam Wim Olthof weer de teksten van de sketches en liedjes voor zijn rekening. Na een paar avonden brainstormen met allerlei ideeën aangedragen door de leden ging hij aan de slag. De onderwerpen van de sketches wil Olthof wat actueel houden. Op de hoeve De Windbuul speelt zich dit keer weer allerlei hilarische toestanden af. Mans en Geertje met hun zoon Jopie maken van alles mee. Ook de buren Gaitjan en Aaltje met dochter komen vaak even kijken.
De vijfentwintigste revue werd afgesloten met een sketch waarbij alles uit de kast werd gehaald met een hilarische verkleedpartij en een quiz bij het feestje van de buurtvereniging.
Bij het spelen, zingen en dansen was weinig te merken dat het de eerste opvoering van dit programma was. Het publiek genoot van de gezellige revue die geheel in het dialect werd opgevoerd – foto Ronny te Wechel

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.