Home / Doesburg / Hanzefeesten beloven groots evenement te worden

Hanzefeesten beloven groots evenement te worden

DOESBURG – Op zaterdag 12 juni staat de binnenstad van Doesburg de hele dag in het teken van de middeleeuwen. De DoesburgseHanzefeesten worden dan gehouden. Het is pas de tweede keer dat dit evenement plaatsvindt, maar na een eerste direct al zeer succesvolle editie, krijgt het evenement dit jaar nog meer vorm.

Net als tijdens de eerste editie van de Doesburgse Hanzefeesten zullen er weer Living Statues aanwezig zijn. De stichting is al op diverse lokale scholen langs geweest om kinderen warm te maken zich op te geven als levend standbeeld. Aan de kinderen werd een DVD getoond, waarop te zien is hoe enkele basisschoolleerlingen stap voor stap omgetoverd worden tot statue. Inmiddels is er al een flink aantal aanmeldingen van basisscholieren binnen. Er is nog plaats voor volwassenen die Living Statue willen worden. Vandaar dat de stichting van de een oproep doet aan volwassenen, om deel te nemen aan het onderdeel Living Statues. Aanmelden kan deze week nog via www.doesburgsehanzefeesten.nl.

Tijdens de ronde langs de scholen, werd muziek ten gehore gebracht zoals die op 12 juni door de straten van Doesburg zal klinken. De zingende kinderen worden begeleid door het Jeugdorkest van de Schutterij. Daarna trekt de groep zangers en muzikanten, begeleid door ouders en vrijwilligers door de straten van Doesburg. Tussen 16.00 en 16.30 uur wordt het Hanzefeest afgesloten met een Parade door de binnenstad. Ook hieraan kunnen de kinderen meedoen.
De deelnemende kinderen krijgen middeleeuwse kleding te leen: jak, hoofddeksel, beenkappen, riem en eventueel werkmouwen. Het is de kleding die ondermeer door de leden van UVV en Rode Kruis naar speciale patronen is vervaardigd. Kinderen en ouders die een muziekinstrument bespelen, kunnen zich aanmelden en zullen een optreden uitvoeren in de Gasthuiskerk. Bij instrumenten kunt u bijvoorbeeld denken aan viool, blokfluit, gitaar, harp, cello of trommel.
Gelijktijdig met de Hanzedagen, wordt die dag ook de Sint Maartensmaaltijd gehouden. Beide evenementen passen naadloos bij elkaar en Doesburg heeft daarmee weer een schitterende publiekstrekker extra.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.