GroenLinks Doesburg wil investeren in duurzame energieproductie

DOESBURG – Uit een vergelijkend financieel overzicht van de provincie Gelderland blijkt dat Doesburg tot de rijkste gemeenten van Gelderland behoort. In het spaarpotje van Doesburg zit ruim 13,5 miljoen euro. Ongeveer de helft is al belegd in aandelen. De bestemming van de andere helft komt aan de orde in de aanstaande Zomernota.

Het is van belang dat het geld in de toekomst ook voldoende rendement oplevert. Met de komende bezuinigingsronde van de overheid loopt Doesburg het risico extra gepakt te worden als zij zoveel geld in kas heeft. Het lijkt GroenLinks daarom verstandig nu het geld te investeren in Doesburg. Zij nemen daarbij een voorbeeld aan de gemeente Lochem. Zij heeft 30.000 zonnepanelen aangeschaft; de geproduceerde stroom is een zekere inkomstenbron voor de toekomst. GroenLinks wil daarom een kwart van het spaarpotje investeren in duurzame energieproductie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.