Home / Dieren / Goud op NK volleybal voor Rebelle

Goud op NK volleybal voor Rebelle

DIEREN – Het is weer gelukt! Jongens B van AutovanOort Rebelle heeft alweer voor een verrassing gezorgd. Na een verdienstelijke 3e plaats op het NK op gras, werd nu in de zaal succes geboekt. In de finaleronde B jeugd van het gesloten Nederlands kampioenschap volleybal voor clubteams in de leeftijdsklasse tot en met 16 jaar, werden alle concurrenten uit geheel Nederland verslagen.

Plaatsing in deze finale ronde was weggelegd voor alle winnaars van de topklasse competitie in de 8 regio’s in Nederland. De Nederlandse Volleybal Bond sluit het seizoen af met een officieel Nederlands kampioenschap voor de winnaars van de topklassen. AutovanOort Rebelle was, als winnaar van regio Nieuw Gelre één van de kanshebbers en bleek zich wonderwel uitstekend te kunnen meten met de landelijke top. Het Dierense team wist zich in de pouleronde met maar één verloren set te plaatsen voor de kruisfinales. Achtereenvolgens werden in de eerste ronde teams uit Veenendaal en Soest moeiteloos verslagen en werd gelijk gespeeld tegen WIK Univé uit Groot Ammers. De eerste kruisfinale werd in een enerverende wedstrijd FIZZ uit Meppel in een 3-setter gewonnen. In de finale werd het wederom pas na een beslissende 3e set en minimaal krachtsverschil beslist. Met setstanden 20-25, 25-18 en 15-12 was AutovanOort Rebelle net te sterk voor WIK Univé. Enkele jaren geleden werd ook bij de D jeugd een Nederlands Kampioenschap behaald.
Nu enkele jaren later blijkt de jeugdopleiding van AutovanOort Rebelle wederom zijn vruchten af te werpen. Mede dankzij de Sponsor van de Jeugd, Van der Veen schildersbedrijf, blijkt het zelfs voor een kleine vereniging mogelijk mee te doen in de nationale top. Een groot compliment gaat uit naar de spelers, maar ook naar het trainer/coachings duo Frank Teunissen en Sven Akse.

www.autovanoortrebelle.nl 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.