Brummen voor de twintigste keer in ban van Meifeesten

BRUMMEN – Bijna de gehele vaderlandse artiestenwereld is al eens in Brummen geweest om een optreden te verzorgen. Meestal in de manege van De IJsselruiters aan de Eerbeekseweg, maar ook een enkele keer in een grote feesttent op sportpark De Hazenberg. Dick Weggelaar kijkt terug op die twintigste editie.

Al twintig jaar steekt organisator Harry Timmer, eigenaar van café-restaurant Concordia, zijn nek uit om het beste wat de Nederlandse showbizz te bieden heeft naar Brummen te halen. Afgelopen weekend was het voor de twintigste keer dat dit grootschalige jaarlijkse zang- en muziekfestijn plaatsvond. En ook nu weer waren vele zang- en muziekliefhebbers uit het gehele land naar Brummen gekomen om de optredens bij te wonen.

Jubileumtoer door Nederland
De manege was ditmaal het centrum van het grote festival. Vrijdagavond werd begonnen met een optreden van de Limburgse formatie Rowwen Heze. De band is – in het kader van het 25-jarig bestaan – bezig met een rondtoer in Nederland en op die route werd ook Brummen aangedaan. Overigens is Rowwen Heze geen onbekende in Brummen, want men was al meerdere keren te zien en te beluisteren. Ingenieuze beelden waren geprojecteerd op de achtergrond op een uitgebalanceerd podium met zilverachtige gordijnen. Toen de band aan het slot van het concert enkele oudere nummers ten gehore bracht ging het dak eraf. In het voorprogramma was er ‘speelruimte’ voor de top-100 band K-Town. Zaterdagavond was de bühne ingeruimd voor Van Velzen. De kleine ‘grote’ man was met eigen orkest naar Brummen gekomen en zijn optreden spetterde van begin tot einde. Roel van Velzen bleek niet alleen een virtuoos op piano, ook met de gitaar kon hij goed overweg. Als hij een nummer inzette, werd dat meteen opgepikt door de fans in de zaal. Organisator Harry Timmer zag het allemaal met een glimlach aan. “Met het management van Roel van Velzen is het prettig samenwerken. Men is inschikkelijk voor wat betreft de wensen. Dat verschilt nog wel eens. Sommige medewerkers rondom een artiest doen wel eens moeilijk, maar vandaag verloopt alles heel soepel.” Voorafgaande aan de performance van Van Velzen, bracht de band Jeopardy de bezoekers in de feestzaal alvast in een uitgelaten stemming.

Frans Duijts en René Schuurmans
De slotdag (zondag) van de twintigste Meifeesten stond in het teken van het Nederlandstalige lied. Frans Duijts en René Schuurmans werden begeleid door het showorkest Tilt en zorgden voor een fantastische afsluiting. De grote rijhal van de manege was vol met fans, die zich prima vermaakten met hun idolen. Hoewel beide artiesten al lange tijd actief zijn in de showbizz, is hun echte doorbraak naar de top nog niet zo lang geleden tot stand gekomen. Uiteraard vertolkte Frans Duijts zijn hit ‘Je denkt maar dat je alles mag van mij’ en dat werd massaal meegezongen. Harry Timmer heeft een goed gevoel overgehouden aan de Meifeesten van 2010. “Als je terugkijkt op al die jaren, waarin een breed scala aan zangers, zangeressen en bands voorbij is gekomen, is het eigenlijk snel gegaan. Dit Brummense zang- en muziekfestijn heeft een naam opgebouwd in de artiestenwereld. Ik heb er nog steeds geen spijt van, dat ik destijds de organisatie van dit evenement ter hand heb genomen. Ik ben alle medewerkers veel dank verschuldigd en met hun steun hoop ik deze feesten nog jaren te kunnen organiseren.” – foto Ronny te Wechel
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.