Brummen strijdt tegen schoolverzuim

BRUMMEN – De gemeente Brummen vindt het belangrijk dat schoolverzuim wordt aangepakt. Daarom is, binnen de Regio Stedendriehoek, besloten gebruik te maken van een nieuwe mogelijkheid die het Rijk biedt om schoolverzuim terug te dringen. Indien nodig kan de kinderbijslag worden stopgezet. Dit is uiteraard bedoeld als uiterste maatregel. “Als er sprake is van extreem verzuim, wordt eerst thuis gekeken wat de reden hiervoor is”, legt wethouder Greetje Verver uit. “Als de leerplichtambtenaar constateert dat de ouders er geen moeite voor doen om hun kinderen naar school te helpen, kan hij of zij bij de Sociale Verzekeringsbank aangeven dat de kinderbijslag kan worden ingehouden.” Het gaat hierbij om jongeren onder de achttien jaar, die geen startkwalificatie hebben: minimaal een VMBO-, Havo- of VWO-diploma. Het percentage jongeren dat vroegtijdig de school verlaat is 3,6 procent in de hele Regio Stedendriehoek. Dit is iets hoger dan het landelijk gemiddelde, maar wat daar de reden voor is, is niet bekend.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.