Home / Beekbergen / Kinderkunstexpositie

Kinderkunstexpositie

BEEKBERGEN – In de Ruitersmolen in Beekbergen is zaterdag de jaarlijkse Kindertekeningenexpositie geopend. Tot en met 12 juni kan het publiek genieten van vele schitterende kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van de Kleine Academie. Ook zij mogen, als publieksjury, hun mening geven.

Tijdens de opening zijn weer vele prijzen uitgedeeld. De logoprijs was voor Tim Xhofleer (14) voor Simba in de Boom. Judith van den Berg (9) was jarig en nam haar vriendinnen mee naar de opening. Zij werd toegezongen en kreeg een mooi cadeau uit handen van Clown Armando. Het mooist verklede kind was Anna Bos (1,5) en de mooist versierde hoed werd gedragen door Elzemarijn Holtland (10).
Een jury, bestaande uit Els Reinders, Ria Haas en Annemarie Geurtz, heeft de kunstwerken beoordeeld. In verschillende leeftijdscategorieën zijn prijswinnaars uitgekozen. In de groep 7 t/m 9 jaar: Hoofdprijs: Ellis van Rooij (9) voor al haar werk; eerste prijs: Sanne van Baak (7) voor Konijn, tweede prijs: Maud Becker (8) voor Ezel. Judith van den Berg (9) kreeg een eervolle vermelding voor Paddestoelen. In de groep van 10 jaar: Hoofdprijs: Beijza Acuducu voor alle werken. Eerste prijs: Elzemarijn Holtland voor Konijn, tweede prijs: Daphne Matser voor Moderne Kunst en de derde prijs: Quinty van Hintum: Musje met Schoen. In de groep 11 t/m 14 jaar: Hoofdprijs: Esmée de Croon (14) voor al het werk. Eerste prijs: Marle Rodenburg (11) voor Laars, tweede prijs: Elif Kilins (11( voor Trouwerij in Smurfenland, derde prijs: Tim Xhofleer (14) voor Cowboykoe en Lotte Damming (11) voor Roodborstje.
De expositie is nog tot en met 12 juni te bezoeken op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen stemmen op het kunstwerk dat zij het mooist vinden.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.