Annemieke Denekamp opnieuw schutterskoningin in Tonden

TONDEN – Het vogelschieten kreeg op de Oranjefeesten in Tonden een bijzonder tintje. Annemieke Denekamp is dit jaar wederom gekroond tot schutterkoningin van Tonden. Vorig jaar werd Annemieke al schutterskoningin toen haar vader Henk het beslissende schot loste en zijn dochter als koningin vroeg. Dit jaar waren de rollen omgedraaid, Annemieke schoot rond 14.00 uur de vogel naar beneden en vroeg haar vader als schutterskoning.

Er waren op deze zonovergoten middag 107 inschrijvingen die ruim 370 keer hebben geschoten. Koningin werd Annemieke Denekamp, koning: Henk Denekamp, kop: Henk Boesveld, bol: Harold Bouman, linker vleugel: Wilfred van Stoten, Ei: Hetty de Bruin, rechter vleugel: Martin Koopman. Bij de jeugd werd het beslissende schot gelost door Miranda Welmers. Ook zij kroonde haar vader tot schutterskoning. Koningin: Miranda Welmers, Koning: Johan Welmers, Linker en rechter vleugel; Koen Noordhuizen, Kop: Miranda Welmers (na loting)

Op vrijdag begonnen de Oranjefeesten in Tonden om 14.00 uur met een openingswoord van de voorzitter en het zingen van het Wilhelmus. Aansluitend werden er kinderspelen georganiseerd en was er het traditionele ringsteken voor dames (foto) dat dit jaar werd gewonnen door Rita Vredenberg. Vrijdagavond speelde de Pianohouse de pannen van het dak en er volgden dan ook vele enthousiaste reacties op zaterdag. Het was weer ouderwets gezellig!
Ondanks een aantal regenbuitjes in het begin van de avond wisten velen de weg naar de feesttent aan de Hoevesteeg in Tonden te vinden. Met meer mensen in de tent dan de voorgaande jaren was het gezellig druk tijdens het optreden van Hooked on Red.
Uitslagen: Sjoelen volwassen:1. Willy Straatman, 2. Tonnie Gerritsen, 3.Wim te Broeke. Sjoelen jeugd: 1. Sanne Peters, 2.Aniek Peters. Schijfschieten 1. Brian Diseraad, 2.Erwin van Lith, 3. Willem Jan Bloemendaal. Stoelendans: 1. Jeroen Saalmink, 2.Brian Diseraad, 3.Ermano Pignato
Hooibaal hijsen volwassen teams: 1. Erwin en Lennart van Lith, 2.Alfred Gemmink en Arnold Blankespoor, 3. Alfred Gemmink en Marcel Groot Roessink. Hooibaal hijsen dames: 1.Tieneke Spieker, 2. Annie Denekamp, 3. Anne Koopman. Ringsteken dames, 1. Rita Vredenberg, 2. Willy Boesveld, 3. Natascha Schutte
Kinderspelen (4 t/m 6 jaar) 1. Gijs Bleumink, 2. Jesper Pelgröm, 3. Dylan Schutte en Yvette Boesveld. Kinderspelen (7 t/m 9 jaar), 1. Roos Loth, 2. Wessel te Kamp 3. Ashwin Evers,
Kinderspelen (10 t/m 12 jaar)1. Edwin Heuvelink, 2. Anouk Albers. 3. Claudia Hendriks – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.