Historische wandeling ‘De wording van het dorp Rozendaal’

ROZENDAAL – Waar de kasteelheer van Landgoed Rosendael in de Middeleeuwen zijn aardappels liet verbouwen, waar de kasteelvrouwe haar linnen liet bleken en vooral waar al hun personeelsleden woonden, dat komt u te weten op de derde cultuurhistorische wandeling, die de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal dit jaar organiseert. Dit keer in Rozendaal en op zondag 6 juni.

Onder de titel ‘De wording van het dorp Rozendaal’ worden de deelnemers al wandelend door het kasteeldorp geleid door de dr. Ir. Sjef Hendrikx. Een unieke wandeling met een even unieke als kundige begeleider. Hendrikx werd enkele weken geleden namelijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, juist vanwege zijn verdiensten op het gebied van lokale historie, monumentenzorg en landschapsbehoud. De rondgang is als het ware een wandelend college door het kasteeldorp op z’n mooist: een ‘groen Hemeltjen op aerd’, zoals Constantijn Huijgens in 1678 al dichtte, na een wandeling in de tuinen van Rosendael.

De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal nodigt belangstellenden van harte uit deel te nemen aan de komende wandeling: zondag 6 juni om 13.00 uur. Het vertrek is bij de Oranjerie van Kasteel Rosendael.
Deelnemers worden vriendelijk verzocht zich vooraf aan te melden op telefoon: 026-3882887 of per e-mail aan: j.a.hendrikx@planet.nl
Voor leden van de Oudheidkundige Kring is deelname gratis; aan niet-leden wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd.

www.oudheidkundigekring.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.