Home / Dieren / Vogelaar presenteert nieuwe werkwijze

Vogelaar presenteert nieuwe werkwijze

DIEREN – OBS de Vogelaar in Dieren pakt de zaken vanaf het nieuwe schooljaar anders aan. Kinderen krijgen dan meer de kans hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook gaan de leerlingen werken aan de realisatie van hun eigen wensen.

De Vogelaar gaat er vanuit dat kinderen door deze nieuwe methode meer leren en dit bovendien leuker vinden. Om de leerlingen te laten ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, krijgen zij straks lessen op het gebied van terrein, drama, muziek, beeldende kunsten, taal, natuur en bijvoorbeeld koken. Door te werken met thema’s kan ieder kind zijn of haar talenten inzetten. De kinderen werken vanaf komend schooljaar een aantal keren per jaar aan de realisatie van hun eigen wensen, ze leren deze formuleren en onderzoeken. Samen met de school en ouders wordt gekeken of en hoe deze wensen gerealiseerd en de talenten ontwikkeld kunnen worden.
Ook praktisch verandert er het één en ander. Na de zomervakantie wordt er gewerkt met een continurooster en andere schooltijden. De kinderen eten straks allemaal op school en hebben een korte middagpauze en zijn dan om 14.00 uur vrij. Daarna kunnen de leerlingen meedoen aan het naschools activiteitenprogramma of naar de buitenschoolse opvang gaan.

Om al deze veranderingen te presenteren, houdt De Vogelaar dinsdag 8 juni van 09.00 tot 11.00 uur open huis. Bezoekers krijgen dan een goed beeld van de werkwijze op school. Donderdag 10 juni wordt de nieuwe werkwijze feestelijk gepresenteerd, vanaf 13.30 uur. Om ongeveer 14.30 uur starten de voorbereidingen voor de onthulling van de nieuwe naam van de school.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.