Home / Dieren / Kamerlid spreekt over IJssellijn

Kamerlid spreekt over IJssellijn

DIEREN – “Het goederenvervoer per spoor via de IJssellijn afwikkelen wordt denk ik nooit wat”, zo meldde VVD Kamerlid Charlie Aptroot donderdag in Theothorne in Dieren. “Misschien moeten we in de toekomst toch weer eens kijken naar een Noordtak.”

Aptroot sprak ik in Dieren op uitnodiging van ondernemersvereniging DELS. Zo’n zestig aanwezigen waren daarbij aanwezig. Na een opening door voorzitter Edith Nooteboom kwam de gastspreker aan het woord. Aptroot is VVD-woordvoerder over verkeer en was gevraagd te spreken over de IJssellijn. Hij gaf aan de problemen te herkennen. De spoorlijn langs ondermeer De Veluwezoom is dusdanig ingebed in de woonomgeving, dat eigelijk nooit voldoende maatregelen te treffen zijn om grote overlast te voorkomen. Hij opperde dat het heroverwegen van de Noordtak (een spoorlijn langs de oostelijke oever van de IJssel, red.) in dat kader een optie is om dat extra treinverkeer van de Betuwelijn af te wikkelen.
Daarnaast sprak hij over de VVD-plannen om de gevolgen van de financiële crisis het hoofd te bieden en op te lossen – foto Marc Pluim
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.