Home / Loenen / Pleinmarkt in Loenen met veel attracties

Pleinmarkt in Loenen met veel attracties

LOENEN – Een flinke som geld bijeen krijgen voor de restauratie van de RK kerk van Loenen, dat is het streven van de Pleinmarktcommissie. Zaterdag 5 juni gaat het weer gebeuren. Op het plein rondom de kerk aan de Hoofdweg staan de kramen weer opgesteld. Zo’n honderd vrijwilligers zijn in touw om alles in goede banen te leiden. Er worden weer duizenden bezoekers verwacht. Vele bezoekers zullen er wellicht komen van het Scheerdersfeest dat tegelijkertijd wordt gehouden bij Den Eikenboom. Een paardentram rijdt gratis met passagiers tussen beide evenementen.

Om tien uur gaat de Pleinmarkt van start. Er is weer een grote sortering. Ondanks de vele rommelmarkten blijkt er toch nog genoeg artikelen te zijn die beschikbaar worden gesteld voor de Pleinmarkt. De commissie heeft vele mooie spullen gekregen. Vooral voor verzamelaars is er van alles te vinden. Vooraf is er veel gesorteerd zodat de bezoeker gericht kan snuffelen tussen de kramen. Boeken, tuinspullen, uit grootmoederstijd en nog veel meer is er te krijgen.
Vele mooie spullen zijn binnen gekomen. Daarom is er een veiling van bijzondere en waardevolle artikelen. De veiling met de bekende veilingmeester Willem Lamper gaat om 11.30 uur beginnen.
Daarnaast zijn er ook allerlei attracties zoals Rad van Avontuur, schieten en darten waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Ook het gewicht van een krentenbrood kan worden geraden en er is een namenbord.

De kinderen van de basisschool De Poort willen ook hun steentje bijdragen aan het welslagen van deze Pleinmarkt. Zij houden om 14.00 uur een sponsorloop. Ouders en bekenden sponseren de kinderen die hiermee een leuk bedrag hopen te verdienen.
De pleinmarkt gaat door tot 16.00 uur. Daarmee zijn de activiteiten nog niet voorbij. Om 20.00 uur is er nog van alles te doen in het parochiehuis. Het rad van avontuur draait dan volop. Om 21.30 uur is de trekking van de verloting. Ook worden de uitslagen van de diverse spelletjes gegeven door de organisatie.
Van 09.00 tot 16.00 uur rijdt Arie van Reen met zijn paardentram tussen de RK Kerk en Den Eikenboom waar het schaapscheerdersfeest plaatsvindt. Beide organisaties hebben besloten als service aan het publiek de paardentram te financieren. Het publiek kan daarom gratis met de tram naar de pleinmarkt en scheerdersfeest. Vooral voor de kinderen een buitenkansje.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.